Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreća ili nesreća?

Vozio pijan, zatvorili ga u samicu pa dobio odštetu od 15 mil. dolara

Stephen Slevin zatvorenik, portal
screenshot/NorthCountryPublicRadio
08.03.2013.
u 08:22

Odšteta koju je izborio njegov odvjetnik, a koja će biti isplaćena jednom zatvoreniku zbog kršenja građanskih prava zatvorenika, jedna je od najvećih u američkoj povijesti.

Stephen Slevin prihvatio je odštetu od 15,5 milijuna dolara nakon što je u samici u New Mexicu proveo 22 mjeseca zbog vožnje u pijanom stanju, piše Huffington Post.

Njegove muke počele su  u kolovozu 2005., kada je uhićen jer je u alkoholiziranom stanju vozio ukradeni automobil, no utvrdilo se da mu je vozilo posudio prijatelj. Bez obrazloženja, ovaj 59-godišnjak smješten je u samicu i njegova građanska prava su prekršena, istaknuo je njegov odvjetnik dodajući da nije imao mogućnosti tuširanja pa je dobio gljivičnu infekciju lica, a i nokti na nogama su mu toliko porasli da su se počeli uvijati oko njegovih stopala. Stephen je iz zatvora izašao u lošem zdravstvenom stanju, sav zarastao, a boluje i od raka pluća. Po prognozama liječnika već je trebao biti mrtav. 

Odšteta koju je izborio njegov odvjetnik, a koja će biti isplaćena jednom zatvoreniku zbog kršenja građanskih prava zatvorenika, jedna je od najvećih u američkoj povijesti. Prvu isplatu od 6 milijuna dolara dobit će do kraja tjedna, a ostatak će mu se isplaćivati u ratama.

Samom zatvoreniku nije bio bitan novac koji će dobiti već je htio da se sazna u javnosti na koji način se postupalo prema njemu i kakve je posljedice na njega ostavio boravak u zatvoru. Nema tih novaca koji mu mogu vratiti ono što su mu oduzeli, ali bar će pomoći da poboljša svoj život i nastavi dalje, rekao je odvjetnik dodavši da je Stephen optimističan i oko izlječenja raka pluća.

Glasnogovornik zatvora priopćio je da nitko od zaposlenika nije otpušten zbog načina na koji su se ophodili prema Stephenu Slevinu, ali je dodao da uprava zatvora radi na poboljšanju ophođenja prema mentalno nestabilnim zatvorenicima.

>>Dobio 197.000 eura odštete jer je zbog lijeka postao kockar i gay

Ključne riječi

Komentara 3

BI
bibibibi
09:47 08.03.2013.

Barem više neće voziti pijan.

OB
-obrisani-
14:04 08.03.2013.

Kod nas će dobiti odštetu Sanader, Polančec, Čačić i mnogi slični njima, i to radi kršenja ljudskih ili građanskih prava. Kod nas nema pravde za poštene, već za pošteno-bogate sa istovjetnim odvjetnicima. Navikli smo na isti učinkoviti tim odvjetnika, kojimaa poštenje je na zadnjem mjestu, a pohlepa bogaćenja i stvaranja na prvom. Kod nas pijani odnose ljudske živote i budu pušteni, uvjetno kažnjen i i niko nikom. Bilo bi mnogo više rezova kada bi mnogi imali sreću zaraditi umjesto dati. Kada bi država isplaćivala bilo bi više namještanja nego na utakmicama.

KA
Kajveliš
15:25 08.03.2013.

Tamo te prvo zatvore a onda ti dokazuj da nisi kriv...Daje bar kod nas takov zakon,pa bi ove neše lopine od političara malko "cvikale"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije